חרדה - התסמינים
תסמינים פיזיולוגיים - עוררות פיזיולוגית של מערכת העצבים הסימפתטית הבאה לידי ביטוי בתסמינים כגון: פעמת, בחילה, כאבים בחזה, קוצר נשימה, כאבי בטן או כאב ראש, תנועות מעיים מהירות, צורך דחוף להטיל שתן, טשטוש ראייה, סחרחורת או חולשה. כמו כן לחץ הדם וקצב הלב עשויים לעלות, ותיתכן הזעה מוגברת. סימנים חיצוניים נוספים של חרדה עשויים להיות עור חיוור, רעידות והרחבת אישונים.
תסמינים פסיכולוגיים - כגון אי שקט, מתח, פחד מפני העתיד, חוסר ודאות, מחשבות חוזרות ונשנות של פחד ודאגה, חוסר ביטחון, צורך לקבל הגנה מאנשים אחרים או מאמצעי ביטחון כלשהם, ועוד.
התקפי חרדה
מיעוט מהאנשים שחווים חרדה עשויים גם לחוות תחושת אימה או פאניקה.
התקף פאניקה מגיע בדרך כלל באופן פתאומי, ובמהלכו נוצרת תפיסת סכנה אמיתית, למרות שסכנה כזו אינה קיימת במציאות. התקף פאניקה דומה מאד לתחושת פחד עמוקה, והאדם החווה אותו עשוי לבלבל בינו לבין התקף לב, אסתמה ועוד.
חרדה - האבחון
אבחון של חרדה במטרה לברר האם היא חמורה עד כדי הפרעת חרדה, נעשה על ידי פסיכיאטר. הפסיכיאטר עורך אנמנזה ושואל את הנבדק שאלות לגבי ההיסטוריה הרפואית והנפשית שלו, מברר את שכיחות התסמינים, עוצמתם ומשך הזמן שלהם, ובעיות בתפקוד הנגרמות מהופעת תסמינים אלו. לעיתים הנבדק ממלא שאלון שנועד לברר את מאפייני החרדה.